Ναύλωση Γιοτ στον Σαρωνικό και Αργολικό Κόλπο.

Το να πλέεις στον Σαρωνικό και τον Αργολικό Κόλπο, είναι μια μαγευτική εμπειρία. Οι τέλειες συνθήκες, τα πολυάριθμα γοητευτικά νησιά που υπάρχουν να επισκευτεί κανείς, είναι πολύ ενδιαφέροντα και θα κατευνάσουν βεβαίως το μυαλό σας, ενώ το τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας θα χαλαρώσει τις σκέψεις σας. Οι Κυκλάδες κατέχουν γεωγραφικά κεντρική θέση στη ζώνη του Αιγαίου. Πήραν το όνομά τους από την λέξη «κύκλος» και περιβάλλουν την Δήλο, το αρχαίο κέντρο του εμπορίου και της λατρείας.(Κύκλοι - Δαχτυλίδια).

 

 

Ναύλωση Γιοτ στα νησιά των Κυκλάδων.

Εάν ναυλώσετε ένα γιοτ στις Κυκλάδες, θα διαπιστώσετε ότι το νησί είναι ένα από τα πιό εμπνευσμένα νησιά στην Ελλάδα. Θα δείτε τους όμορφους τοίχους από άσπρη πέτρα, που μοιάζουν σαν είναι ένα μέρος της βουνοπλαγιάς. Οι καταπληκτικές μπλε θάλασσες είναι ένα υπέροχο σκηνικό, που θα απλώνεται μπροστά από το πολυτελές γιώτ σας. Θα δείτε τι κάνει αυτά τα νησιά να καταπλήσσουν, τη στιγμή που θα θέσετε τα μάτια σας στο νερό, γύρω από το ναυλωμένο γιώτ σας.

 

Αυτή η ομάδα των 5 νησιών που τακτοποιούνται σε έναν κύκλο, από τον οποίο πήραν και το όνομά τους, σας προσφέρει μια απεριόριστη σειρά εμπειριών, στη ναυσιπλοΐα. Επιπλέον, θα εκπλαγείτε ευχάριστα όταν ανακαλύψετε ότι κάθε νησί είναι διαφορετικό. Η μόνη σύνδεση μεταξύ τους, είναι η μοναδική και πλέον αξιοπρόσεχτη Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική τους. Κάθε νησί , είναι σα να ξετυλίγει το μοναδικό χαρακτήρα του, προσφέροντας μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς πλέετε στους γοητευτικούς μικρούς λιμένες του. Οι Κυκλάδες συντίθενται από τα νησιά Αμοργός, Ανάφη, Άνδρος,Αντίπαρος, Δήλος, Ίος, Κέα, Κίμωλος, Κύθνος, Μέλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σίφνος, Σύρος, Τήνος, Φολέγανδρος.

 

 

Ο αέρας που επικρατεί στις Κυκλάδες.

Ο αέρας που επικρατεί το καλοκαίρι είναι το διάσημο μελτέμι, φυσώντας από τα Β-ΒΔ. Το μελτέμι αρχίζει να φυσά άστατα αρχικά τον Ιούνιο, φυσά ισχυρότερα τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, και πεθαίνει κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το μελτέμι, φυσά στη δύναμη 5-6 και μπορεί να φθάσει στη δύναμη 7-8 περιστασιακά. Μπορεί να φυσήξει για 1-3 ημέρες ή μπορεί μερικές φορές να φυσήξει, για 2 εβδομάδες τη φορά. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξέρουμε, για πόσο καιρό θα φυσήξει. Έχει θερμική σύσταση, δεδομένου ότι χάνει κάποια δύναμη τη νύχτα και αυξάνεται πάλι στην ημέρα.

 

Μαρίνα & Αφετηρία:

Άλιμος/Καλαμάκι (Αθήνα)

 

 

Η μαρίνα του Άλιμου στην ΒΑ ακτή του Σαρωνικού κόλπου, είναι η μεγαλύτερη μαρίνα στα Βαλκάνια, με μια κυριαρχική θέση στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η μαρίνα του Άλιμου έχει 1.100 αγκυροβόλια δεσίματος. Τοποθετημένος 45 λεπτά από το διεθνή αερολιμένα της Αθήνας. Η μαρίνα μπορεί να προσεγγιστεί με το ταξί ή με ένα λεωφορείο που αναχωρεί κάθε 15 λεπτά. Το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια στην αποβάθρα είναι δωρεάν. Τα καύσιμα παραδίδονται στην αποβάθρα, με ένα βαγόνι εμπορευμάτων καυσίμων. Μέσα στη μαρίνα υπάρχουν σνακ-μπάρ/καφέ, διάφορα περίπτερα που προσφέρουν σάντουιτς, αναψυκτικά και ποτά, καρτοτηλέφωνα, τουαλέτες και ντους. Επίσης, υπάρχουν ποικίλα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής και Ιταλικής κουζίνας, πάνω και γύρω από τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Αφετηρία: Κέα,Σύρος,Τήνος,Μύκονος, Πάρος, Ίος, Σαντορίνη, Φολέγανδρος, Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Κύθνος.

 

Λαύριο

 

 

 Η μαρίνα βρίσκεται μια ώρα μακρυά από το Διεθνή αερολιμένα της Αθήνας. Η μαρίνα, μπορεί να προσεγγιστεί με το λεωφορείο ή το ταξί. Οι αποστάσεις από το Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας είναι κατά προσέγγιση οι ίδιες. Υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις στο λιμάνι: νερό, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα. Υπάρχουν επίσης, δύο σουπερμάρκετ κοντά στη μαρίνα για την προμήθεια τροφίμων και άλλων αναγκαίων και πολλές ποιοτικές ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον λιμένα, η οποία μπορεί να διανυθεί με τα πόδια.

Αφετηρία: Κέα,Σύρος,Τήνος,Μύκονος, Πάρος, Ίος, Σαντορίνη, Φολέγανδρος, Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Κύθνος.