Ναύλωση σκάφους στην Κέρκυρα

 

 Στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας τα νησιά Διαπόντια - Μαθράκι, Οθωνοί, και Ερεικούσα. Το πρώτο εξ αυτών περιβάλλεται από κατηφορίζοντες υφάλους και η προσέγγιση είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθιστώντας το νησί ως το πιο απομονωμένο της ομάδας. Η περιοχή από το Σιδάρι μέχρι τη χερσόνησο του Άγιου Σπυρίδωνα, έχει ρηχές, αμμώδεις παραλίες,  ιδανικές για αρχάριους κολυμβητές και παιχνίδια παραλίας.

 

 

Η βορειοανατολική ακτή, έχει ήρεμα θερμά νερά και εύκολη πρόσβαση, για αυτό και είναι ιδανική για εξερεύνηση με βάρκα. Η δυτική ακτή της Κέρκυρας έχει την περισσότερη ποικιλία. Το βόρειο τμήμα της, έχει τραχιά και δύσκολη ακτή, περικυκλωμένη από τους απότομους βράχους της Παλαιοκαστρίτσας, είναι ιδανικό για υποβρύχια εξερεύνηση, ενώ το μικρό λιμάνι της προσφέρει ένα ασφαλές αγκυροβόλιο και μια κοσμοπολίτικη ψυχαγωγία. Ο νότος, μαλακώνει το τοπίο και υπάρχουν ατελείωτες παραλίες με χρυσή άμμο, που περιτυλίγονται από μια θάλασσα με γκριζογάλανη απόχρωση. Ο νότος της πόλης της Κέρκυρας μέχρι και την ανατολή, έχει επίπεδες ακτές και ρηχά νερά που είναι ιδανικά για κολύμπι.

Οι Παξοί έχουν ακτές, των οποίων η μοναδική ομορφιά είναι ξακουστή σε όλο το Ιόνιο. Τα φυσικά λιμάνια Λάκκα, Γάϊος και Μογγονήσι, βρίθουν από βάρκες κατά τους θερινούς μήνες. Η σπουδαιότητα του αγκυροβολίου που προσφέρουν, αυξάνεται όταν φυσά μαΐστρος και το μικροκλίμα είναι ένα καταφύγιο από τα ρεύματα και τη φουσκοθαλασσιά των πορθμών των Παξών. Η δυτική ακτή του νησιού, είναι δομημένη από εντυπωσιακούς απότομους βράχους, με θαλάσσια και υποβρύχια σπήλαια, τα οποία μπορείτε να επισκευτείτε, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

 

 

Το κλίμα και ο άνεμος που επικρατεί στην Κέρκυρα

 Λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων που επικρατούν, πολυάριθμα λαχανικά και βότανα ευδοκιμούν εδώ, ιδιαίτερα την Άνοιξη. Το γοητευτικό της τοπίο είναι γεμάτο αγριολούλουδα, κυπαρίσσια και ελαιώνες, γι’ αυτό η Κέρκυρα θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Η υγρασία και οι βροχοπτώσεις είναι που κάνουν την Κέρκυρα, και τα υπόλοιπα νησιά των Επτανήσων, να έχουν οργιώδη βλάστηση. Δεδομένου ότι ο καιρός της Κέρκυρας τείνει να είναι πιο δροσερός από άλλες περιοχές της Ελλάδας, συνιστάται οι επισκέπτες να έχουν ένα ελαφρύ πρακτικό σακάκι ή μια ζακέτα το βράδυ.

 

       

 

Η θερμοκρασία της Κέρκυρας αυξάνεται τον Απρίλιο, φτάνοντας περίπου τους δεκαπέντε βαθμούς, ενώ τον Μαΐο κυμαίνεται μεταξύ των δεκαπέντε βαθμών και λιγότερο των είκοσι βαθμών. Τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ο καιρός της Κέρκυρας γίνεται πολύ ευχάριστος και κυμαίνεται από δεκαπέντε έως και πάνω από είκοσι βαθμούς. Μερικές φορές οι θερμοκρασίες στον καυτότερο χρόνο του έτους μπορούν να φθάσουν και έως τριάντα βαθμούς. Ο Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι τέλειοι μήνες για τους επισκέπτες που προτιμούν τις πιό δροσερές θερμοκρασίες καθώς η θερμοκρασία μειώνεται στους δεκαπέντε βαθμούς.

Το καλοκαίρι, που αρχίζει το Μάιο και τελειώνει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο συνηθισμένος αέρας επικράτησης προέρχεται από τα βορειοδυτικά. Ο αέρας έρχεται κατά την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, και φυσά με δύναμη 2-5 μποφόρ και υποχωρεί έπειτα κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος. Το πρωί μπορεί επίσης να είναι σύνηθες φαινόμενο, ότι ένας ελαφρύς ανατολικός αέρας μπορεί να φυσά με δύναμη 1-2 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οι βορειοδυτικοί άνεμοι μπορεί να είναι λίγο πιο ισχυροί από το σύνηθες, αλλά γενικά οι καιρικές συνθήκες στην Ιόνια περιοχή, είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για ευχάριστη και χωρίς προβλήματα ναυσιπλοΐα. Η περιοχή συνιστάται ιδαίτερα, για οικογενειακές διακοπές με ναυλωμένο πολυτελές σκάφος κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο - όταν οι άνεμοι φυσούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας ισχυρότερα απ' ό τι στο Ιόνιο.

 

 
Μαρίνα & Αφετηρία:

Κέρκυρα/Μαρίνα Γουβιά

 

 

 

 

Η μαρίνα Γουβιών, είναι τοποθετημένη στην Ανατολική πλευρά του νησιού, περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Κέρκυρας και 7 χιλιόμετρα από το Διεθνή Αερολιμένα.

Σε τέλεια αρμονία με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Κέρκυρας, η μαρίνα παρέχει τις διάφορες υπηρεσίες για τους πελάτες και τους φιλοξενουμένους, όπως τα εμπορικά καταστήματα, τα γραφεία ενοικίου μοτοσικλετών, αυτοκινήτων και βαρκών, τα εστιατόρια, τα μπάρ-καφέ, το γραφείο αστυνομίας λιμένων, ο σταθμός ανεφοδιασμού με καύσιμα,τα σουπερμάρκετ,τα καθαριστήρια, τα ντους και οι εγκαταστάσεις υγιεινής. Το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια στην αποβάθρα είναι δωρεάν. Οι εκτεταμένες αποβάθρες περιλαμβάνουν παιδικό σταθμό,πισίνα,αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς επίσης και χώρο δραστηριότητας για κρίκετ και κροκέ (παραδοσιακά αθλήματα στην Κέρκυρα). Στη μαρίνα υπάρχει επίσης μια βάση με υδροπλάνα, που κάνουν πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς. Επιπλέον, η μαρίνα προσφέρει μια πλήρη γκάμα τεχνικών υπηρεσιών για σκάφη.

 

 

 

 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

www.medmarinas.com/MarinaDisplay.asp