Ναύλωση Σκάφους στο Ιόνιο Πέλαγος

H Iόνιος θάλασσα συνορεύει δυτικά βρέχοντας την Καλαβρία, την Σικελία και την χερσόνησο του Σαλέντο και ανατολικά με τη νοτιοδυτική Αλβανία και έναν μεγάλο αριθμό ελληνικών νησιών, συμπεριλαμβανομένης της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Λευκάδας.

Αυτή δεν είναι η Ελλάδα των δημοφιλών ταξιδιωτικών φυλλαδίων, αλλά μια  χώρα με πράσινες αποχρώσεις, που προστατεύει τα καστανοκόκκινα  λατινικά σπίτια, μια εκκεντρική συλλογή της Ιταλικής και Γαλλικής αρχιτεκτονικής και του Αγγλικού γούστου που συνενώθηκαν σε ένα σύνολο το οποίο είναι αναμφίβολα Ελληνικό.

Η Ιόνια θάλασσα προτείνεται ανεπιφύλακτα για ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα,  με το ναυλωμένο πολυτελές γιώτ σας. Θα σας κάνει να χαλαρώσετε, καθώς έχει τις εντυπωσιακότερες παραλίες στον κόσμο. Τα νησιά του Ιονίου Πελάγους, είναι τα δημοφιλέστερα για τους  Έλληνες.

 

Η Μαρίνα της Λευκάδας

Στην μαρίνα της Λευκάδας, που βρίσκεται στον πορθμό, δένονται 620 γιώτ στον χώρο του κύριου λιμένα. Επιπλέον, υπάρχουν λιμενικές εγκαταστάσεις για περίπου 280 σκάφη. Υπάρχει διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια(220V και 380V) καθώς επίσης και φρέσκο νερό, ενώ τα μόνιμα τοποθετηένα αγκυροβόλια, εγγυώνται την ασφάλεια των σκαφών που δένονται εδώ.

Ένας σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων βρίσκεται στην είσοδο της μαρίνας. Το φιλικό και ικανό προσωπικό θα ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες σας για ντήζελ, βενζίνη, πετρέλαιο και φίλτρα. Υπάρχουν επίσης  εγκαταστάσεις για την απόρριψη των βιολογικών αποβλήτων και των αποβλήτων πετρελαίου. Η πληρωμή για τα καύσιμα μπορεί  να γίνει μόνο στο σταθμό καυσίμων.

Η παράκτια πρόσδεση στην περιοχή μαρινών δεν επιτρέπεται, εξαιρώντας την πρόσδεση με σύντομη χρονική διάρκεια, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πόλη της Λευκάδας, βρίσκεται σε απόσταση 5-10 με τα πόδια από τη μαρίνα καθιστώντας εύκολα τα ψώνια και την περιήγηση σας στα αξιοθέατα.

Μέσα σε ένα χώρο 70.000τμ  που περιβάλλει τη μαρίνα, ο φιλοξενούμενος θα συναντήσει  έναν μεγάλο αριθμό από διαφορετικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, όπως ένα γραφείο υποδοχής (στον πύργο ελέγχου), γραφεία ενοικιάσεως σκαφών, ένα ξενοδοχείο και ένα συνεδριακό κέντρο, ιατρείο, αστυνομία λιμενικού σώματος, καθαριστήριο, τουαλέτες και εγκαταστάσεις για ντους, κ.λπ. Θα βρείτε ένα εμπορικό κέντρο με ποικίλα καταστήματα συμπεριλαμβανομένου ενός σουπερμάρκετ και καφετέριας, όπου μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας ή να απολαύσετε ένα γεύμα και ένα ποτό με θέα τα σκάφη και την όμορφη πόλη της Λευκάδας. 

Η μαρίνα Λευκάδας βρίσκεται στο κανάλι της Λευκάδας, στο χώρο του κύριου λιμένα. Ο γύρος με ταξί από τον αερολιμένα της Πρέβεζας στη μαρίνα, διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Το νησί


Η Λευκάδα λέγεται για να οφείλει το όνομά της στις λευκές αμμουδιές της και στις άσπρες απότομες βουνοπλαγιές  του ακρωτηρίου της Λευκάτας. Σε ένα από τα ποιήματά του, ο ποιητής Μένανδρος, αναφέρει το μύθο της λυρικής ποιήτριας Σαπφώ, η οποία έπεσε στην θάλασσα από αυτούς τους απότομους βράχους, όταν ο αγαπημένος της απέρριψε την αγάπη της. Τα φρούρια της Λευκάδας, οι προϊστορικές περιοχές σε Νυδρί και Καλλιγόνι, καθώς επίσης και τα αρχαιολογικά ευρήματα στο μουσείο της Πόλης, βεβαιώνουν την ιστορία του νησιού. Σύμφωνα με τη θεωρία του αρχαιολόγου W. Dorpfeld, η Λευκάδα μπορεί να προσδιοριστεί με την Ομηρική Ιθάκη. Η Λευκάδα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο από τα Ιόνια νησιά. Η πρωτεύουσα που έχει το ίδιο όνομα, είναι το διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο, όπου το διεθνές φεστιβάλ λαογραφίας πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, που προσελκύει χιλιάδες φιλοξενούμενους από όλο τον κόσμο. Όσον αφορά σε εκείνους που προτιμούν τους εντονότερους ρυθμούς η πόλη της Λευκάδας και το κοσμοπολίτικο Νυδρί προσφέρουν την καλύτερη επιλογή. Το νησί της Λευκάδας, εντούτοις, είναι πρώτιστα διάσημο για την εξαιρετική ομορφιά των παραλιών του. Τα πράσινα νερά, οι απότομοι βράχοι που φθάνουν  ως τη θάλασσα και οι ατέλειωτες άσπρες, αμμώδεις παραλίες, συνθέτουν μια άγρια αλλά και ευγενή ομορφιά. Η γεωγραφική θέση της Λευκάδας, θεωρείται το μεγάλο πλεονέκτημά της. Μια γέφυρα, μόνο 50 μέτρα μακριά, συνδέει το νησί με το κύριο έδαφος, διευκολύνοντας την άμεση προσέγγιση στον αερολιμένα Ακτίου και άλλους προορισμούς.

Ιστιοπλοΐα με γιώτ στην περιοχή

Η Λευκάδα αποτελεί μια Πολυνησία από ένα σύμπλεγμα 24 μικρών και μεγαλύτερων νησιών, εκ των οποίων το κύριο νησί, ξεχωρίζει για τα  τυρκουάζ νερά του και τις ατελείωτες άσπρες αμμώδεις παραλίες του, που βρίσκονται κυρίως κατά μήκος της Δυτικής ακτής.

Μια από αυτές τις παραλίες, η οποία θεωρείται από τις καλύτερες στην Ευρώπη, είναι το Πόρτο Κατσίκι. Μια άγρια, δραματική ομορφιά αναμένει τον επισκέπτη εκεί.

Στη δυτική ακτή του νησιού, μια από τις ομορφότερες παραλίες της είναι το Κάθισμα, το οποίο διαθέτει λευκή λεπτή άμμο και τα νερά του έχουν ένα υπέροχο σμαραγδένιο χρώμα, ενώ η παραλία Εγκρεμνοί είναι άλλη μια υπέροχη παραλία που πρέπει να επισκεφτείτε.

Στην Ανατολική πλευρά δεσπόζουν τα κατάφυτα Πριγκηπονήσια, με τα φυσικά αγκυροβόλιά τους και τους αμμώδεις κόλπους. Εκεί βρίσκεται το νησί του Ωνάση ο Σκορπιός και η Μαδουρή, το νησάκι στο οποίο μεγάλωσε και έζησε ο ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης.  

Στις μικρές νησίδες του Μεγανησίου, όπως ο Καστός και ο Κάλαμος, ο επισκέπτης αντικρύζει όμορφα μέρη, υπέροχες  παραλίες, παραδοσιακά χωριά και ανθρώπους των οποίων η φιλοξενία θεωρείται ασυναγώνιστη.

 

 

 

 

 

  

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

 

www.lefkada.gr