Ναύλωση σκάφους στα Δωδεκάνησα

Ο νομός Δωδεκανήσου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου πελάγους και στην πραγματικότητα αποτελείται από πολλά περισσότερα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες απ’ ότι υποδηλώνει το όνομά του. 

Τα νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων, είναι τα διασημότερα της νησιωτικής Ελλάδας και ο αριθμός τους φτάνει τα 163, εκ των οποίων κατοικούνται μόνο τα 18. Έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη και φανατικούς παραθεριστές από κάθε γωνιά της γης, οι οποίοι σπεύδουν κάθε καλοκαίρι να γνωρίσουν, τους μικρούς παραδείσους τους Αιγαίου Πελάγους.

 


Αναρωτιέστε για ποια νησιά μιλάμε; Για το νησί των Ιπποτών, τη μαγευτική Ρόδο. Το νησί του Ιπποκράτη, την πανέμορφη Κω. Το νησί της Αποκάλυψης, την ατμοσφαιρική Πάτμο. Το νησί των σφουγγαράδων, τη γοητευτική Κάλυμνο. Την αρχοντική Σύμη, τη γραφική Αστυπάλαια,το ακριτικό Καστελόριζο, τη Χάλκη, τη Τήλο, τη Νίσυρο,τη Λέρο, τη Κάρπαθο, τη Κάσο, τους Λειψούς και τα μικρά νησάκια Τέλενδο, Ψέριμο, Αρκούς και Αγαθονήσι. Καθένα από αυτά τα νησιά, με τις αστείρευτες φυσικές καλλονές, τη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη δωδεκανησιακή κουλτούρα του προσελκύει πλήθος επισκεπτών.

Βέβαια, βασίλισσα του τουρισμού είναι η Ρόδος, η πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου. Είναι από τα πρώτα νησιά της Ελλάδας που δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα του τουρισμού. Η οργάνωση και οι υποδομές της αποτελούν πρότυπο για όλα τα νησιά και τις περιοχές της χώρας που επιθυμούν την τουριστική τους προβολή.

 

  

 

Αέρας που επικρατεί και κλιματικές συνθήκες στα Δωδεκάνησα

Το κλίμα των Δωδεκανήσων είναι μεταβατικού τύπου και κυμαίνεται από ήπιο μέχρι ξηρό τροπικό κλίμα, με έντονη ηλιοφάνεια κατά την θερινή περίοδο.

Το καλοκαίρι ο αέρας επικράτησης είναι το μελτέμι φυσώντας από ΒΔ-Δ. Αρχίζει τον Ιούνιο, φυσά έντονα τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο και πάλι σπασμωδικά τον Οκτώβριο. Στους θερινούς μήνες φυσά τακτικά με δύναμη 4-6 και μπορεί περιστασιακά να φθάσει στη δύναμη 7. Δεν φυσά καθημερινά, αλλά μπορεί να φυσήξει ασταμάτητα για 5-10 ημέρες. Την άνοιξη και το φθινόπωρο ο αέρας φυσά συχνά από ΝΑ, με δύναμη 2-4, αν και μπορεί να είναι ισχυρότερος περιστασιακά. Το χειμώνα ο αέρας είναι κυρίως ΝΑ, αν και οι θύελλες μπορούν να προέλθουν από το Βορρά ή το Νότο. Όταν το μελτέμι φυσά στην πλήρη δύναμη του τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα μπουρίνια ενός νησιού μπορούν να είναι αρκετά ισχυρότερα από τη δύναμη του αέρα στην ανοικτή θάλασσα. Τα μπουρίνια είναι ιδιαίτερα ισχυρά στα νησιά  Πάτμος, Κάλυμνος, Κως, Νίσιρος, Τήλος, Κάρπαθος και Αστυπάλαια.

 

Μαρίνα & Αφετηρία :
Ρόδος / Μαρίνα Μανδράκι

 

Η μαρίνα Μανδράκι είναι τοποθετημένη στην πιό βορειότατη άκρη του νησιού, κάτω από το μεσαιωνικό κάστρο και απέναντι από το τετράγωνο αγοράς της Ρόδου. Έχει 30 λεπτά απόσταση οδικώς, από τον αερολιμένα και 20 λεπτά περπατώντας από τον εμπορικό λιμένα της Ρόδου.

 

 

 

 

 Το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια στην αποβάθρα, είναι δωρεάν. Τα καύσιμα παραδίδονται στην αποβάθρα, με ένα βαγόνι εμπορευμάτων καυσίμων. Το τοπικό λεωφορείο που συνδέει τα κεντρικά χωριά/παραλίες/τοποθεσίες του νησιού (όπως η Λίνδος), είναι περίπου 300 μέτρα μακρυά από τα αγκυροβόλια των γιώτ. Επιπλέον, μια εικοσιτετράωρη στάση με ταξί, βρίσκεται απέναντι από τη μαρίνα Μανδράκι. Σημεία ανάληψης μετρητών (ATM) και πολλές τράπεζες βρίσκονται στην πόλη κοντά στην προβλήτα των γιώτ.  Οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες με ζεστό νερό, είναι στην διάθεση σας περπατώντας πέντε λεπτά από τον χώρο λιμενισμού των σκαφών. Υπάρχουν δύο υπεραγορές μέσα στο λιμάνι που είναι ανοικτές 7 ημέρες την εβδομάδα από 07.30 έως 21.00 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εκεί θα βρείτε σχεδόν οτιδήποτε επιθυμείτε.

Υπάρχουν διάφορες καφετέριες, ταβέρνες και εστιατόρια σε διαβαίνουσα  απόσταση από την αρχαία πόλη και το τετράγωνο της αγοράς. Μερικές από τις καλύτερες ταβέρνες/Ελληνικά παραδοσιακά εστιατόρια στο νησί,  θα τα βρείτε σε μακρινά χωριά, σε απόσταση 7-16 χλμ ΝΔ της πόλης.